Sivut

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

"Ruis"leipätikut grillissä (viljaton, gluteeniton, maidoton, vhh, paleo, munaton ja vegaaninen vaihtoehto käyttäen muuta ruisleipää)


Tämä ohje on äidiltäni. Hän on tehnyt näitä leipätikkuja jo monena vuonna. Ohje on superhelppo ja nopea. Normaalisti äitini on tehnyt näitä kaupan tavallisesta ruisleivästä, mutta luonnollisesti minä tein näitä omasta "ruis"leivästäni, joka on viljatonta ja hiivatonta. Reseptin löydät täältä. Toki voit käyttää muutakin leipää, mutta mielestämme ruisleivästä tulee kaikkein paras. Ainesten määrät voi itse päättää makusi mukaan. Jos öljyä jää yli, niin se on loistavaa paistamisessa tai salaatinkastikkeena.

Nämä grillileivät sopivat ihan sellaisenaan tarjottavaksi mukavana naposteltavana kuin muun grillisapuskan lisänäkin. 

"RUIS"LEIPÄTIKUT GRILLISSÄ
"ruis"leipää (tai tavallista kaupan ruisleipää)
oliiviöljyä
tuoretta valkosipulia hienonnettuna
(ripaus suolaa)

Sekoita valkosipulisilppu ja suola oliiviöljyn joukkoon. Leikkaa ruisleipä parin sentin levyisiksi "tikuiksi" ja sivele ne valkosipuliöljyllä. Laita ne grillauksen kestävään vuokaan ja grillaa kunnes ne saavat hieman väriä ja vähän rapeutuvat. Tarjoile heti.



2 kommenttia: