Sivut

torstai 7. huhtikuuta 2016

Mamman marjapiiras (gluteeniton, maidoton)


Tämän piirakan ohje kuuluu ehdottomasti äitini suosikkeihin. Ei ainoastaan maun takia vaan myös helppouden ja nopeuden puolesta. Ainekset vain sekoitetaan kulhossa, kaadetaan vuokaan ja paistetaan. Todellinen kiireisen kokin unelma!

Voit käyttää mitä tahansa marjoja. Minä käytin tällä kertaa mansikoita ja mustikoita. Alkuperäisen ohjeen vehnäjauhot on korvattu gluteenittomilla kaurajauhoilla ja täytteen kermaviili kookoskermalla. Mielestäni kookos ei maistu täytteessä, joten tätä varmaan uskaltaisi tarjota myös niille, jotka eivät siitä välitä. Kookoskermalla tarkoitan tässä kermaviilin paksuista seosta, joka saadaan kun sekoitetaan sopivassa suhteessa kookosmaitopurkin pinnalle kertynyttä paksumpaa massaa ja sen alla olevaa nestemäisempää osaa.

Pohjasta tuli paljon parempi kuin alkuperäisestä. Kaura tuo siihen paljon enemmän makua ja pohja olisi paljaaltaankin herkullista. Tarjosin tätä taannoin ystävälleni, joka halusi välittömästi reseptin sanoen sen olevan todella hyvää. Kai se on pakko uskoa, kun lisääkin otti.
 MAMMAN MARJAPIIRAS

Pohja:
150g kirkastettua voita pehmeänä (tai kookosöljyä/maidotonta margariinia)
hyppysellinen suolaa
1 muna
3dl gluteenittomia täysjyväkaurajauhoja
½tl soodaa

Täyte:
½l marjoja
2dl kookoskermaa (tai kermaviiliä)
½dl kookospalmusokeria
1 muna
Sekoita voi, kookossokeri ja suola kuohkeaksi ja lisää muna. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina piirasvuokaan. Taikina on löysää. Sekoita marjoja lukuun ottamatta täytteen aineet keskenään.  Lisää marjat pohjan päälle ja kaada päälle kermaseos. Paista piirakkaa 200C noin 30–40 minuuttia.



3 kommenttia: