Sivut

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Itse tehty sokeriton Geisha

Wienernougatin innoittamana päätin valmistaa samoilla periaatteilla Geishaa. Mantelit on vaihdettu paahdettuihin hasselpähkinöihin. Suklaakuoria en tällä kertaa jaksanut valmistaa, vaan annostelin suklaan pieniin kiiltäviin konvehtimuotteihin. Tästä versiosta puuttuu myös ne pienet rapeat murut, joita aidossa Geishassa on. Jos haluat konvehteihin suutuntumaa, niin voit lisätä joukkoon vaikka pieniä hasselpähkinän muruja.
GEISHA
100g hasselpähkinöitä
50g kaakaovoita (noin 1dl)
1-3tl kaakaojauhetta (tai maun mukaan)
5-10 tippaa steviaa
1-2rkl erytritolia tomusokerina (tai maun mukaan vähemmänkin)
Paahda hasselpähkinät halutessasi kuivalla pannulla ja kuori ne. Jauha hasselpähkinät tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa tahnaksi. Tämä vie hetken aikaa, sillä ainakin tehosekoittimessa jauhe alkuun pakkautuu reunoille, josta sitä joutuu kaapimaan irti. Tätä prosessia pitää toistaa, kunnes pähkinöissä oleva rasva alkaa irrota ja muodostuu maapähkinävoin tapaista sileää tahnaa. Sulata kaakaovoi ja lisää se hasselpähkinätahnan joukkoon yhdessä muiden aineiden kanssa. Sekoita tasaiseksi ja kaada muotteihin. Jäähdytä jääkaapissa. Aineiden suhteita voi muokata oman makunsa mukaan sen mukaan kuinka suklaista, makeaa tai pähkinäistä haluaa.




7 kommenttia:

  1. Onpa kivoja nameja, samoin kuin nuo aiemmat wienernougatitkin. :)

    VastaaPoista
  2. Mulla on Cocovin kaakaovoita enkä pidä sen mausta, joka puskee läpi ihan mistä vain hässäkästä, johon sitä on tullut sotkettua.
    Oletko paljonkin kokeillut eri merkeiltä kaakavoita, onko niissä makueroja ja mitä merkkiä suosittelisit?

    VastaaPoista
  3. Jännä juttu, sillä minusta taas se ei juurikaan maistu millekään ja jos siihen sekoittaa jotain muita makuja, kuten kaakaota niin se ei maistu yhtään :) Itse olen käyttänyt myös Cocovin voita, joten valitettavasti en voi juuri nyt suositella muita merkkejä. Pidätkö valkosuklaasta ylipäätänsä? Ehkä ostamassasi voissa oli jotain vikaa? Tarvittaessa voisi kaakaovoin kokeilla korvata esimerkiksi kookosöljyllä tai tavallisella voilla, tietysti se muuttaa hieman makua. Toinen mahdollisuus olisi jättää kaakaojauhe pois ja korvata kaakaovoin ja -jauheen kaakaomassan ja soijalesitiinin seoksella. En ole itse kokeillut, mutta pälkähti vain yhtäkkiä mieleen. Kaakaomassa on todella voimakasta, mutta soijalesitiini pehmentäisi makua ja toisi kermaisuutta. Jos kokeilet jotain näitä ideoita, niin tulehan kertomaan kuinka kävi :) Onnea kokeiluihin!

    VastaaPoista
  4. Minusta tuntuu, että kaikki, johon tuota Cocovin kaakaovoita laitan, maistuu ihan samalta. Noh, makuasioitahan nämä on :) Valkosuklaa on kyllä herkkua.
    Kookosöljy taitaa olla vähän liian erilaista koostumukseltaan joihinkin juttuihin, ainakin mokkapipariohjeessasi korvattuani voin kookosöljyllä tuli koostumuksesta niin rasvaista, että sormet ihan kiilteli ja piparit levisivät ihan paperinohuiksi. Maku oli loistava kyllä :)
    Mutta kiitos vastauksestasi, kokeilut jatkukoon, täytyy seuraavaksi testata eri merkkiä :)

    Ja kiitos hyvästä blogista, toivottavasti tästä tulee pitkäikäinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta! Huomasin muuten tänään itsekin muutaman jutun kohdalla että raakakaakaovoissa on tosiaan tietty sivumaku, sellainen rommiin vivahtava. En tiedä miksen ole sitä ennen huomannut, johtuu ehkä siitä, että olen aiemmin tehnyt lähinnä manteli- ja pähkinäpohjaisia konvehteja kuten Wienernougat ja Geisha, että peittääkö ne sitten tuon sivumaun? Valkosuklaahan on oikeastaan kaakaovoin, maidon, sokerin ja vaniljan sekoitus, mutta ilmeisesti lämpökäsittelyllä saadaan sivumaku poistettua. Sokeriton ei-raaka valkosuklaa on ainakin herkkua :D

      Poista