Sivut

maanantai 23. helmikuuta 2015

Porkkanakeksit


Mielessä pyöri ajatus porkkanakakusta, vaikkei se koskaan ole kuulunut suurimpiin suosikkeihini. Kaappiin kurkistaminen palautti kuitenkin nopeasti maan pinnalle, sillä suunnittelemistani raaka-aineista uupui puolet. Porkkanat oli kuitenkin jo raastettu, joten jotain piti kehitellä. Niin syntyivät porkkanakeksit, joissa on käytetty reilusti porkkanaa. Rakenne ei ole aivan keksimäisen rapea vaan amerikkalaisten cookie-keksien tapaan nämä ovat reunoilta rapeampia ja keskeltä sitkeän pehmeitä. Valmiit keksit rapeutuvat hieman lisää jääkaapissa. Vaikka nämä keksit ovat terveellisempi vaihtoehto, lupaan että maku ole pätkääkään terveellinen :D

PORKKANAKEKSIT
200g porkkanaraastetta
85-100g erytritolia tai kookospalmusokeria
1rkl kanelia
1tl kardemummaa jauhettuna
½tl inkiväärijauhetta
1 iso muna
100g voita tai kookosöljyä
ripaus suolaa, jos käytät suolatonta/kirkastettua voita tai kookosöljyä
80g mantelijauhetta
35g kookosjauhoa
1tl soodaa
Sekoita mantelijauhe, kookosjauho, psyllium ja sooda keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa porkkanaraaste, erytritoli, mausteet ja muna sekaisin, lisää rasva (ja suola) ja sekoita. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin sekoittaen. Anna tekeytyä hetki ja pyörittele taikinasta pieniä palloja, ja litistä ne kekseiksi pellillä. Nämä eivät leviä uunissa, joten leviämisvaraa ei tarvitse jättää. Paista pipareita 150C asteessa ensin 20min, pudota lämpötila 100C ja paista vielä noin 10 minuuttia. Nämä ovat erittäin pehmeitä uunista pois otettaessa, mutta kiinteytyvät jäähtyessään. Keksit kannattaa pistää jääkaappiin, kun ne ovat jäähtyneet, jolloin ne rapeutuvat parhaiten. Näissä on rapea reunus, mutta pehmeä sisus (tai ainakin minulla oli).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti